Monash University Student Housing / BVN

first_imgMonash University Student Housing / BVNSave this projectSaveMonash University Student Housing / BVN ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/228371/monash-university-student-housing-bvm-architects Clipboard Housing “COPY” Save this picture!Courtesy of bvn architecture+ 12 Share “COPY” ArchDaily Monash University Student Housing / BVNcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/228371/monash-university-student-housing-bvm-architects Clipboard CopyHousing•Canberra, Australia CopyAbout this officeBVNOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingCanberraHousingEducationalAustraliaPublished on April 25, 2012Cite: “Monash University Student Housing / BVN” 25 Apr 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?Monash University Student Housing是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Australia Architects: BVN   Save this picture!Courtesy of bvn architectureMonash University Student Housing, Clayton, comprises two 5 storey buildings, each containing 300 student studios, flanking a central, common courtyard. Fundamental to the project was the need to create a community whilst supporting the individual; therefore, the courtyard is the meeting point and entry to each building. It refers to traditional college accommodation where students interact from private spaces to the common.Save this picture!planShared spaces and vertical circulation are located at the centre of each building encouraging interaction. The main communal spaces are double storey volumes playing an important role in connecting all levels and defining the architectural composition. Each wing of the building has a cohort of 30 studios per level. Studios contain a kitchenette, ensuite and living/sleeping space. At 20m2 the studio module was refined to create a sense of spaciousness, incorporating extensive operable floor to ceiling windows and exposed ceilings 2.7 metres in height, with services contained at central risers. Save this picture!Courtesy of bvn architectureThis project has achieved a 5 star Green Star As Designed rating and is in the process of assessment for an As Built 5 Star rating. It has been identified as the new benchmark for the National and State Government for Affordable Housing.Project gallerySee allShow lessUpdate: Cronton Colliery Competition Winner AnnouncedArticles2012 New Zealand Architecture AwardsArticlesProject locationAddress:Monash, AustraliaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Sharelast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *