O House / Wangstudio

first_img O House / Wangstudio Year:  “COPY” Architects: Wangstudio Area Area of this architecture project O House / WangstudioSave this projectSaveO House / WangstudioSave this picture!Courtesy of Wangstudio Share 2013 CopyAbout this officeWangstudioOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousestt. Đô LươngHousesPublished on August 07, 2014Cite: “O House / Wangstudio” 07 Aug 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/534630/o-house-wangstudio Clipboard ArchDaily Area:  200 m² Area:  200 m² Year Completion year of this architecture project center_img Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/534630/o-house-wangstudio Clipboard Photographs Projects CopyHouses•tt. Đô Lương, 2013 Save this picture!Courtesy of WangstudioText description provided by the architects. The country house was designed for the retired partners. It is aimed to build a quiet space, consisting of a full-of-natural-light house and a small garden which the clients can spend their spare time to take care.Save this picture!Courtesy of WangstudioRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroWindowsRodecaAluminium WindowsWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaThe most attractive space of the house consists of the living room, the dining room and the large void. Combining with the chink system for natural lighting on the building roof, it helps to bring lots of natural light and fresh air during the day. Moreover, the sloping concrete wall at the rear of the house is also very interesting as it provides an impressive look from the main space of the house, including the living room, the dining room, the kitchen and the bedrooms. Also, the small garden is located at the house rear, which not only provides a green landscape for the building but also serves fresh vegetables for the family meals. Vegetables are planted in many reinforced concrete annular with various sizes, creating an interesting space and a flexible movement strategy.Save this picture!SectionThe main bedroom is the space where the clients have the best views of the building as they can target to the big void, the balcony with “a green fence” which can restrict the pollution of noise and dust as well as the summer solar radiation.Save this picture!Courtesy of WangstudioAnother impression of the house is “the green fence” which contributes to the look of the building façade. Many Asia vegies are planted here, therefore, the designer created a steel frame for the clients to go up and down the “green fence” and to the roof. Save this picture!Courtesy of WangstudioThe designer aimed to build a large space in which people can have the feelings of natural light in 3-D way, with shadow through the narrow chinks, and natural air ventilation through the big void.Save this picture!Courtesy of WangstudioLast but not least, the exposed concrete material brings many special feelings when it touches natural light and combines with natural wooden furniture. All create the warmest and friendliest environment for the house. Project gallerySee allShow lessSwift House / WMR ArquitectosSelected ProjectsAtkins Designs Striking Office Complex in GuangzhouArchitecture News Share “COPY” Photographs:  Courtesy of Wangstudiolast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *