Casa Manns / Felipe Assadi Arquitectos

first_imgManufacturers: Kohler, Arauco, AtikaEstructural Design:Mario PintoConstructor:Alfredo MartinezLandscape:Margarita Barticevic y Macarena VicuñaDecoration:Paola MannsSite Specific Furniture:ARK S.A.Lightning:Ximena Muñoz (Luxia)Author Architects:Felipe Assadi, Trinidad SchönthalerDesign Team:Sebastián Delpino, Macarena AvilaCity:ZapallarCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Roland HalbeRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Fiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Text description provided by the architects. The general parti is a rectangular pavilion cantilevering over a slope, as if it were an apartment unit detached from a high building, slightly supported on the hill. The fifth façade that we usually develop on the roof is designed here on the base platform of the house: a ribbed, reinforced concrete slab that emerges from a base that contains part of the program. Save this picture!© Roland HalbeSave this picture!Floor Plans and South ElevationSave this picture!© Roland HalbeReinforcing the horizontality of the proposal, a series of thin metal pillars support this large tray, which projects onto the landscape with windows at the edge, enhancing the cantilever condition over the slope. The access to the house is below, through a lush garden that integrates the structure with the terrain, and then through an extensive ramp that rises to the upper pavilion, dramatizing the separate relationship between the house and the land. Year:  Houses CopyHouses•Zapallar, Chile Architects: Felipe Assadi Arquitectos Area Area of this architecture project CopyAbout this officeFelipe Assadi ArquitectosOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesZapallarChilePublished on November 14, 2018Cite: “Casa Manns / Felipe Assadi Arquitectos” [Casa Manns / Felipe Assadi Arquitectos] 14 Nov 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – RainfinityGlass3MGlass Finish – FASARA™ GeometricPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® Premium SeriesMetal PanelsTECU®Copper Surface – Patina_VariationsBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingSwitchesJUNGLight Switch – LS PlusCurtain WallsRabel Aluminium SystemsSpider System – Rabel 15000 Super ThermalWindowspanoramah!®ah! Soft CloseWoodAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)American Oak by ASHChairs / StoolsOKHADining Chair – BarnettMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/905860/casa-manns-felipe-assadi-arquitectos Clipboard Casa Manns / Felipe Assadi Arquitectos 2018 Photographs Area:  297 m² Year Completion year of this architecture project center_img ArchDaily Chile ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/905860/casa-manns-felipe-assadi-arquitectos Clipboard Photographs:  Roland Halbe Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Casa Manns / Felipe Assadi ArquitectosSave this projectSaveCasa Manns / Felipe Assadi ArquitectosSave this picture!© Roland Halbe+ 21Curated by Danae Santibañez Share “COPY” Projects Save this picture!© Roland HalbeInside, the layout privileges common spaces over bedrooms. For this reason, a single room contains the barbecue area, kitchen, dining room, living room, terrace and pool facing the sea, setting the bedrooms towards the back, with smaller views towards the hills. To reinforce the idea of a single enclosure, we use a long roof that structures the space and functions as a kitchen and dining room. The materials we used for the house are reinforced concrete, iron, and wood for the structure; and slotted pine plywood for the finishes.Save this picture!© Roland HalbeProject gallerySee allShow lessArchitect Magazine Selects the Top 50 Architecture Firms in the US for 2018Architecture News10 Years Post-Recession, a Resilient Generation Makes Practice Work for ThemArticles Sharelast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *